Samen zorgen voor de jeugd

Preventieve jeugdhulp op basis van Eigen Kracht

Aanmelden als Social Broker

Wij zijn op zoek naar jou. Opleiding of ervaring is niet nodig. Hoe meer mensen hoe sterker het netwerk!

Stap 1 – Klik op “Aanmelden” in het bovenstaande menu.
Stap 2 – Kies de dichtstbijzijnde grote stad in jouw provincie.
Stap 3 – Vul het digitale formulier volledig in. (inclusief je woonplaats)
Stap 4 – Bekijk deel 1 van de videotraining voor meer informatie.

Pretparkgeneratie

Opvoeden en opgroeien in de pretparkgeneratie blijkt niet zo makkelijk volgens Prof. Dr. Aryan van der Leij (gedragswetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam). Alles moet immers altijd leuk zijn. Volgens je Facebook pagina is het elke dag één groot feest, maar schijn bedriegt.

Vertrouwde Personen

Jongeren stappen helaas niet snel naar de professionele hulpverlening. Soms weten ze de weg niet, maar vaak vinden ze het gewoon niet “cool”. Ze praten liever met een vertrouwd persoon (vriend, familie, docent, sportcoach) in hun omgeving oftewel een zogenaamde Social Broker. Veel mensen zijn zonder dat ze het beseffen al actief als Social Broker. Tijd voor verbinding en ondersteuning.

Eigen Kracht

Het Social Brokers netwerk versterkt dus een concrete vorm van Eigen Kracht in de samenleving. Het biedt een innovatief en veilig platform waar deelnemers kunnen profiteren van elkaars kennis en ervaring om in een preventief stadium (kleine) problemen op te lossen of door te verwijzen. Uiteraard ontbreken lokale professionals uit diverse specialisaties van de jeugdhulp niet. (wijkagent, huisarts, jongerenwerker, GGD, wijkmanager)